Elamyskartanot

Ulkomaanmatkailun opas

Urheilulomat

Posted on August 5th, 2014 by admin

Monet urheilun ystävät haluavat pyhittää lomansa jollekin suurelle urheilutapahtumalle, kuten vaikkapa Olympialaisille, Formula 1-osakilpailulle tai jalkapallon MM-kisoille. Toki lomalla tehdään muutakin kuin katsotaan urheilua, mutta suurten urheilutapahtumien syke on mukana myös iltaelämässä ja vapaa-ajan vietossa. Lomakohteessa on usein tarjolla myös kaikenlaista urheilutapahtumaan liittyvää oheistoimintaa.

Yksi Suomalaisten suosikkikohde ovat F1-ajot eri puolilla Eurooppaa, esimerkiksi Hungaroring Unkarissa houkuttelee sadoittain suomalaisia paikalle kannustamaan Kimi Räikköstä, Valtteri Bottasta ja muita kuljettajia. Suomalaiset jalkapallofanit puolestaan suuntaavat usein Englantiin tai Italiaan katsomaan jalkapallo-otteluita, sillä ne ovat suuria tapahtumia siellä. Todelliset jääkiekon ystävät taas matkustavat Kanadaan ja Yhdysvaltoihin katsomaan NHL-liigan otteluja. Golfin ystävät puolestaan suuntaavat esimerkiksi Ranskaan.

Urheiluloma on yleinen palkinto erilaisissa kilpailuissa ja arvonnoissa. Esimerkiksi Betsson järjestää tällaisia kilpailuja. Tällä hetkellä Betssonissa on mahdollisuus voittaa tällainen lomapalkinto joka kuukausi. Urheilun ystävät seuraavat tarkasti Betssonin kaltaisia sivuja, koska niiltä löytyy myös paljon ajantasalla olevia uutisia ja tietoa eri urheilulajeista.

Tämän vuoden suurin urheilutapahtuma on tietysti jalkapallon MM-kisat, jotka ovat houkutelleet paikalle myös suomalaisia urheilun ystäviä. Luvassa on kuitenkin paljon muitakin tapahtumia ja samalla hienoja urheilulomakohteita. Joka makuun löytyy tarjontaa, oli kyse sitten moottoriurheilusta, jalkapallosta, golfista tai vaikka tenniksestä. Hyvässä urheilulomassa yhdistyy sopivassa suhteessa pelien tuoma jännitys ja loman rentous. Hyvä lisä tälle on vielä harrastaa itsekin jotain aktiivista liikuntaa, johon monesti on myös hyvät mahdollisuudet. Uudessa kaupungissa voi huomaamattaan kävellä vaikka kymmenen kilometrin lenkin, ja se on jo oikein hyvä kuntoilusuoritus. Erilaisia aktiviteettejä löytyy myös usein rantalomapaikoista, joista tietysti uinti on kaikkein yksinkertaisin ja helpoin tapa pitää omaa kuntoa yllä. Myös erilaiset soutu- ja kanoottiretket ovat mukavaa vaihtelua. Ja jos ei muuta, niin usein ainakin hotellista löytyy kuntosali eli ”gym”, jossa voi kuntoilla vapaa-aikanaan oman ohjelmansa mukaan.

Navigation

Copyright © 2009 Elamyskartanot