Elamyskartanot

Ulkomaanmatkailun opas

Romanttiset lomat

Posted on August 14th, 2014 by admin

Kun haluaa viettää kumppaninsa kanssa romanttisen loman, niinkuin häämatkan, voi samalla toteuttaa vaikka jonkin yhteisen haaveen. Monillehan se on joku klassinen eurooppalainen kaupunki, kuten Pariisi, Rooma tai Venetsia. Näillä matkakohteilla on romanttinen imago, ja esimerkiksi Venetsian eksotiikasta löytyy paljon romantiikan aineksia: iltaiset gondoli-ajelut kanavissa, illalliset kynttilän valossa italialaisen musiikin soidessa taustalla.

Usein paikalliset muusikot myös huomaavat pariskunnan ja omistavat heille muutaman serenadin. Mikäli pari haluaa ottaa romanttisesta lomastaan kaiken irti, on hotellille myös asetettu korkeita vaatimuksia. Huoneen tulee olla riittävän tilava, mielellään parveke ja sieltä kaupunki- tai merinäköala, ei ole pahitteeksi myöskään, jos kylpyhuoneesta löytyy vaikkapa poreallas. Monissa korkean tason hotelleissa on kylläkin laadukas Spa, eli kylpyläosasto, jossa voi nauttia vaikkapa jakuzzista eli tietyntyyppisestä porealtaasta, saunasta, turkkilaisesta höyrysaunasta ja tietysti uima-altaasta. Tällaiseen kylpyläosastoon on todella mukava ja rentouttavaa mennä vaikka pitkän kaupunkikierroksen jälkeen. Etelä-Euroopan kohteissa kannattaa myös herättää itsessään asuva kulinaristi esiin, sillä juuri ruoka ja vaikkapa erilaiset viinit ovat monien mielestä paras asia, mitä esimerkiksi Italialla on tarjottavanaan.

Toisille ei romanttinen loma Euroopassa riitä, vaan esimerkiksi häämatkan yhteydessä halutaan toteuttaa jokin pitkäaikainen unelma matkasta kaukaisiin ja eksoottiseen paikkaan. Aina eksoottisia matkakohteita ovat vaikkapa Havaiji, Thaimaa, Vietnam, Filippiinit, Indonesia ja monet Karibian ja Etelä-Amerikan maat. Thaimaan Phuket ei ole lainkaan hassumpi paikka, mutta jos haluaa jotakin erityistä voisi esimerkiksi Malediivit tai jotkin Tyynenmeren saarivaltiot olla ihannekohteita romanttiselle lomalle. Tietysti Uusi-Seelanti ja Australia mukaan luettuina.

Hieman toisenlaisen romanttisen loman voi kokea vaikka Suomen Lapissa talvisaikaan, majoittumalla Rovaniemen ainutlaatuiseen lumesta ja jäästä tehtyyn Snow Hotelliin. Tämä on sellainen matkakokemus, jota ei varmaan kovinkaan moni ole kokenut. Vastaavasti hieman viileämpiä mutta romantiikan puolesta antoisia matkakohteita voisivat olla vaikka Islanti, Pohjois-Norja tai Alaska.

Navigation

Copyright © 2009 Elamyskartanot