Elamyskartanot

Ulkomaanmatkailun opas

Perhelomat

Posted on August 2nd, 2014 by admin

Kun lomailee koko perheen kanssa, tai vaikkapa vain parin lapsen kanssa, joutuu lomalle asettamaan melkoisesti erityisvaatimuksia. Riippuen tietysti lasten iästä, erilaisia asioita joutuu ottamaan huomioon ja varsinkin ulkomaanmatkat kannattaa suunnitella hyvin etukäteen.

Yksi kysymysmerkki on lentäminen lasten kanssa. Kuinka nuoren vauvan voi ottaa lentokoneeseen? Tai minkä ikäiseksi asti lapsi pääsee mukaan ilmaiseksi? Minkälaisia ongelmia voi lennolla syntyä lasten kanssa, ja niin edelleen. Matkalippujen rajoitukset kannattaa selvittää suoraan lentoyhtiöltä. Esimerkiksi Finnair ei veloita alle 2-vuotiaista mitään, mutta silloin lasten pitää olla joko sylissä tai vauvoille tarkoitetussa korissa matkan ajan. Kannattaa myös huomioida, että korissa on koko- ja painoylärajat. Monet ovat sitä mieltä, että on helpompaa matkustaa vaikka 4kk ikäisen kuin 1-2-vuotiaan kanssa. Jos lapsella on taipumusta korvakipuun, tai jos lapsi on sairas, kannattaa lentomatkasta keskustella ensin lääkärin kanssa. Leikki-ikäiset lapset taas pitkästyvät helposti lennon aikana, ja se tietysti syö vanhempien hermoja. Yleensä matkan murheet kuitenkin unohtuvat pian sen jälkeen, kun on päästy perille.

Lomakohteita voi tarkastella sillä silmällä, että kuinka hyvin ne soveltuvat lapsiperheille. Monet valmismatkojen järjestäjät kyllä tiedottavat mielellään esim. matkaesitteissään lapsiperheille soveltuvista kohteista. Yleisesti ottaen sellaisia asioita, joihin perheellisen kannattaa kiinnittää huomiota lomakohdetta valitessaan ovat esimerkiksi: kohteen yleinen turvallisuus, liikkumisen helppous (esimerkiksi lentokentältä hotelliin, hotellista rannalle tai kaupunkiin jne.), lasten leikki- ja ajanviettomahdollisuudet, lääkärin tai sairaanhoitajan saatavuus, mahdollisuus lasten hoitoon (onko esim. hotellihuone riittävän tilava vauvojen hoitoon) ja kaikki muut vastaavat seikat. Kunnollinen korkean suojakertoimen aurinkovoide kuuluu ilman muuta mukaan matkalle, ja lapsia ei muutenkaan saa jättää aurinkoon pitkäksi aikaa. Ennen matkaa kannattaa myös varmistaa, että rokotukset ovat ajantasalla.

Navigation

Copyright © 2009 Elamyskartanot